Zo werkt het

In 3 stappen jullie
eigen deelauto

Als je als coöperatie, dorpsbelang, wijkcomité of sportvereniging een deelautoproject start, ga je de uitdaging aan om tien buurtgenoten te vinden die een abonnement afsluiten. Zo weten we zeker dat de deelauto genoeg gebruikt wordt. Wij regelen de app, de auto en al het promotiemateriaal om jullie buurt te activeren.

Zo regel je een deelauto voor jouw buurt

Stap 1

Meld je aan voor de kick-off

Ontvang alle informatie die je nodig hebt en bepaal of je mee wilt doen

Stap 2

Vind (met onze hulp) 10 deelnemers

Maak jouw buurtgenoten ook enthousiast met de handige toolkit

Stap 3

Rijd de deelauto met jouw buurt!

Wij plaatsen de deelauto en zorgen ervoor dat je zo weg kunt rijden

Wij maken
het simpel

Wij helpen jullie graag om de buurt te activeren, want een deelautoproject wordt pas een succes als er tien mensen per auto meedoen. Bij Buurtbestuurders zorgen we er met een kick-off voor dat jullie alles weten wat jullie moeten weten over deelauto’s. Bij deelname ontvangen jullie een training en het promotiemateriaal dat ervoor zorgt dat jullie buurtgenoten óók zo enthousiast worden.

Makkelijk te gebruiken

Met Buurtbestuurders hoef je je geen zorgen te maken over de auto. Wanneer er tien geïnteresseerden zijn gevonden, wordt de buurtauto door ons geplaatst op een voor jullie wenselijke plek. We zorgen ervoor dat hij bestickerd en verzekerd is, en dat iedereen de app kan gebruiken.

Jullie wijzen één beheerder aan, die af en toe controleert of de auto netjes is, hem af en toe door de wasstraat haalt en ontlaadt wanneer nodig.

Voor de bestuurder is alles geregeld: de reservering en het openen van de deelauto verloopt via de app. Bestuurders hoeven zich niet druk te maken over wegenbelasting, brandstof, afschrijving, onderhoudskosten, APK-keuringen of andere zaken. Die kunnen zorgeloos wegrijden met een duidelijke uur- en kilometerprijs.

Zo werkt onze deelauto voor gebruikers

1

Registreer eenmalig via de app

Buurtbestuurders gebruiken de WeGo-app, die je na je registratie makkelijk downloadt op je telefoon. Via de app bekijk je welke elektrische deelauto’s er in jouw buurt beschikbaar zijn.

2

Reserveer de auto en rijden maar

Via de app reserveer je de buurtauto voor de uren dat je hem nodig hebt. Bij aankomst check je de auto op schade. Om de auto te openen heb je alleen je telefoon nodig: de app is je sleutel!

3

Terugzetten en afsluiten

Klaar met rijden? Dan zet je de auto weer op dezelfde plek terug. De app geeft aan welke stappen je moet volgen om de auto af te sluiten. Laat hem netjes achter, klaar voor de volgende Buurtbestuurder.

Tarieven

B-segment

Bijvoorbeeld een Fiat 500e

Actieradius gemiddeld 150 km

Losse ritten
€ 3,50 per uur

max. € 35,- per dag
+€ 0,35 per km

Abonnement €25 p/m
€ 2,50 per uur

max. € 25,- per dag
+€ 0,25 per km

C-segment

Bijvoorbeeld een Cupra Born

Actieradius gemiddeld 300 km

Losse ritten
€ 4,50 per uur

max. € 45,- per dag
+€ 0,40 per km

Abonnement €25 p/m
€ 3,50 per uur

max. € 35,- per dag
+€ 0,30 per km

Pilot buurtbestuurders 3:15 minuten

“Toen we al snel vijf deelnemers hadden gevonden, wisten we: dit gaat lukken.”

Tom Yntema
Duurzaam Akkrum-Nes