Waarom meedoen

Daarom doe je mee
met buurtbestuurders

Lastig om een deelautoproject in jullie buurt van de grond te krijgen? Niet als we het samen doen! Met Buurtbestuurders krijg je alle tools in handen om jullie buurtgenoten enthousiast te maken en ervoor te zorgen dat jullie elektrische deelauto écht gebruikt wordt. Lees hier hoe het werkt.

1

Duurzame buurt

Een elektrische deelauto in jullie buurt is hartstikke duurzaam. Niet alleen omdat hij elektrisch is, maar ook omdat hij gemiddeld negen (tweede) auto’s vervangt, die anders zo’n 95% van de tijd stil zouden staan. Mooi, toch?

2

Zichtbaarheid als coöperatie

Als energiecoöperatie werken jullie hard aan het bevorderen van duurzaamheid in jullie buurt. Met Buurtbestuurders wordt dat werk letterlijk zichtbaar in het straatbeeld. Daardoor bereikt jullie boodschap een groter publiek!

3

Bereikbaar voor iedereen

Het samen verantwoordelijk zijn voor een deelauto zorgt voor onderlinge verbinding. Een deelauto maakt elektrisch rijden daarnaast toegankelijk voor wie zich de aanschaf van zo’n auto niet zo makkelijk kan veroorloven. Iedereen kan hem gebruiken!

4

Leefbaarheid

Als coöperatie werken aan de leefbaarheid van het Friese platteland? Met Buurtbestuurders kan het. Waar de landelijke commerciële aanbieders geen deelauto’s beschikbaar maken, kan er met Buurtbestuurders toch een elektrische deelauto geplaatst worden.

Voordelen voor gebruikers

1

Een gloednieuwe
elektrische auto

2

Je betaalt alleen
voor gebruik

3

Geen gedoe, geen garagekosten

4

Het beste alternatief voor een tweede auto

“De deelauto maakt ons duurzame werk als energiecoöperatie zichtbaar in het straatbeeld.”

Gerrit van der Leeuw
Energiecoöperatie IJlst